26 januari 2022

Abonnementen, lidmaatschappen en deelnames

We sluiten in ons leven wel tientallen abonnementen af. Je kent het wel, je wordt op straat aangesproken en voordat je er erg in hebt, loop je naar huis met een nieuw kranten abonnement. Het is vaak heel makkelijk om een abonnement af te sluiten. Tegenwoordig doe je het met enkele clicks online. Sommige lidmaatschappen behoud je voor bijna levenslang, terwijl je misschien voor andere lidmaatschappen een heel leven blijft zoeken naar de juiste deal. Door het groeiende aanbod en concurrentie is er vaak veel verschil in prijs, dit kan een reden zijn om op te willen zeggen of over te stappen. 

Verschillende vaste lasten

Elke financiële adviseur zal eerst de vasten lasten in beeld brengen. Als jij een huis wilt kopen, of ergens anders een lening voor wilt ontvangen is het dus belangrijk om je vaste lasten te bepalen. Het is voor iedereen aan te raden om dit goed in kaart te hebben. Ook als je kosten wilt besparen, kijk dan eerst naar je maandelijkse kostenplaatje zodat je erachter kunt komen waar er winst te behalen valt. Sommige abonnementen heb je nou eenmaal nodig zoals bijvoorbeeld gas, licht, water en internet. Maar kijk ook eens of deze bij een concurrent goedkoper zijn. Het lijkt soms wel alsof ze het opzeggen van een abonnement onmogelijk maken maar opzeggen of overstappen is zo gebeurd.

Online opzeggen

Heb jij abonnementen die je wilt opzeggen of wil je overstappen? Het makkelijkst is om je abonnement online op te zeggen. Dit scheelt een hoop tijd en is vaak met een paar clicks gedaan. 123opzeggen kan jou hierbij helpen. Met behulp van de invulvakjes maken zij een e-mail op die zijn voor jou verzenden naar de partij om je deelname te beëindigen. Je kunt hierbij ook aangeven dat je geen post meer wenst te ontvangen, dat is ook wel zo makkelijk. Daarnaast heb je dan een schriftelijk bewijs van je opzegging en kun je het netjes afronden met de desbetreffende partij. Het online opzeggen van een abonnement scheelt een hoop energie als je bijvoorbeeld liever niet wilt bellen, of als je bang bent dat je toch wordt overgehaald om een abonnement te behouden. Via 123opzeggen zal alle verdere communicatie ook via hen verlopen en hoef jij je geen zorgen te maken over onverwachtse belletjes. Wil jij een abonnement of lidmaatschap opzeggen en geld besparen? Wacht niet langer en regel het online.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *