26 januari 2022

Alles wat je moet weten over de beruchte kater

kater

kater

We kennen het gevoel allemaal: je hoofd bonkt, je voelt je misselijk en je weet zeker dat iedereen je hart kan horen kloppen. Je ging iets belangrijks te vieren, had een paar glazen champagne en wijn op en nu is het de ochtend erna. Het goede nieuws: Dat vreselijke gevoel is niet blijvend. Het slechte nieuws: er is meer nodig dan een glas water om het te doen verdwijnen.

Wat is een kater?

Een kater is de fysieke en mentale toestand waarin je verkeert na het drinken van te veel alcohol. De nare effecten die je de volgende dag beleeft zijn vaak het gevolg van uitdroging. Ondanks dat je veel te veel gedronken hebt, ben je uitgedroogd. Het is je vast wel eens opgevallen hoe vaak je naar het toilet moet wanneer je lekker aan het borrelen bent. Dit komt vanwege een proces in je lichaam dat wordt uitgeschakeld door alcohol: de afgifte van vasopressine, een hormoon dat regelt hoeveel water je lichaam vasthoudt. Dit zorgt ervoor dat je lichaam te veel vocht gaat uitscheiden, waardoor je uitdroogt. Hier komt je hoofdpijn dus vandaan.

Hoe bestrijd je de kater?

Ondanks de legendarische verhalen kan je een kater niet bestrijden met nog meer alcohol. Twee of drie kleine glazen water kunnen je helpen om te re-hydrateren en zal de pijn in je hoofd afnemen. Een glas sap kan ook nuttig zijn om verdere uitdroging te voorkomen. Als je je bijzonder slecht voelt, eet dan iets vettigs zodat je lichaam weer wat energie heeft. Dit is een makkelijke manier om in korte tijd van de symptomen af te komen. Als je moeite hebt om het eten binnen te houden is het handig om een uur of twee niks te eten en drinken. Zo kan je maag weer even tot rust komen na al die wijntjes van de avond daarvoor.

Hoe voorkom je een kater?

Als je gaat feesten, is het heel belangrijk dat je langzaam drinkt en alcoholische dranken afwisselt met alcoholvrije dranken. Als je veel gaat drinken, probeer dan geen shotjes te nemen of je cocktails naar binnen te slurpen, maar neem een slokje. Neem na elk glas wijn ook een glas water, zo zorg je ervoor dat je minder snel uitdroogt. Ook blijf je wat helderder en zal je je minder idioot gedragen. Dat scheelt weer een gênant Snapchat filmpje.De beste manier om een kater te voorkomen is natuurlijk om helemaal geen alcohol te drinken. Het is een stuk gezonder en je bent de volgende dag een stuk fitter. Maar als je net als ik een heerlijk wijntje wel kan waarderen, neem dan een kijkje op degoudenton.nl waar je snel en goedkoop online je wijn kan bestellen. Zorg dat je het niet te snel opdrinkt, anders moet je dit artikel de volgende ochtend nog een keer raadplegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *