26 januari 2022

Beredeneerde risico’s voor zzp’ers

Een beetje risico nemen hoort bij het leven. De jonge creatieveling die kiest voor een onzeker bestaan in de kunsten, in de wetenschap dat de viool, het penseel of de gitaar veel minder financiele zekerheid oplevert dan een studie bedrijfseconomie. De accountant die in zijn vrije tijd een heerlijk speciaalbiertje heeft gebrouwen met als geheim ingredient een hint van walnoot en honing, die zijn baan opzegt en voor zichzelf begint als bierbrouwer. Een bijna afgestudeerd aardwetenschapper die plots bedenkt dat hij veel liever filosofie studeert, en vervolgens een bedrijfje opricht als levenscoach om mensen met de filosofie van Jean-Paul Sartre te helpen om zingeving te vinden. Het zijn drie voorbeelden van mensen die risico nemen in het vormgeven van hun carriere. Wat mij betreft zijn dit ook vaak de interessantste mensen die je in het leven tegenkomt. Risico nemen is echter wat anders dan roekeloosheid. In deze blog geef ik daarom tips voor de zzp'er om een beredeneerd risico te nemen in zijn carriere.

Tip 1: De beste bank voor zzp

De eerste tip is om niet lichtzinnig te zijn bij het openen van een zakelijke rekening. Bedenk goed wat voor jou de beste bank voor zzp is. Een bankrekening is immers het begin en tevens het einde van al je zakelijke transacties. Oftewel: het kloppend hart van ieder zzp-hart. Welke zakelijke rekening voor jou het beste is, hoef je gelukkig niet in je eentje uit te vinden. Er is een website waarop iedere zzp'er de beste bank voor zzp kan vinden. Op zzpdaily.nl worden banken vergeleken op allerlei facetten. Uiteindelijk komt de voor jou persoonlijk meest geschikte bank boven drijven! 

Tip 2: Neem beredeneerde financiele risico's

Hoe zelfverzekerd en ambitieus je als ondernemer ook bent, ga niet meteen grote geldbedragen lenen van schimmige 'loan sharks'. Kijk eerst of je lokaal investeerders kunt vinden. Misschien vinden vrienden, familie en schoonouders het wel leuk om te investeren in jouw beginnende onderneming. Natuurlijk horen hier duidelijke afspraken bij, maar ook hiervoor zijn op internet voldoende tips te vinden. Heb je een minder vermogende sociale kring? Dan kun je ook met crowd funding proberen om financiering voor elkaar te krijgen. Misschien vinden de mensen in de buurt het wel leuk dat ze een ambitieuze bierbrouwer/levenscoach/kunstenaar als wijkgenoot hebben. Wat in ieder geval een goede start is, is een gratis zakelijke rekening. Dan ben je daar in ieder geval niet onnodig geld aan kwijt. Hoe je die vindt, lees je op zzpdaily.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *