26 januari 2022

Besparen op afsluitingskosten? Neem een execution only hypotheek!

aankoop doen

Ben jij momenteel op huizenjacht en ben je van plan een hypotheek af te sluiten? Dan komen er binnenkort een paar interessante vraagstukken op je pad. Het afsluiten van de juiste hypotheek is heel belangrijk, maar ook duur. Dit komt mede door de advieskosten die banken en bemiddelaars rekenen. Hier ben je minstens een paar honderd euro aan kwijt. Dit hoeft echter niet per se zo te zijn. Als je een execution only hypotheek neemt, dan bespaar je deze advieskosten.  

dehypotheekmakelaar

Wanneer kom je in aanmerking?

Een hypotheek afsluiten doe je niet zomaar. De gevolgen van een hypotheek zijn namelijk groot. Je vaste lasten en betalingsverplichtingen liggen hiermee namelijk vast voor een lange tijd. Omdat veel mensen de gevolgen hiervan niet precies kunnen overzien, krijgen ze hierbij waardevolle assistentie van een hypotheekadviseur. Maar er zijn mensen die deze begeleiding eigenlijk niet nodig hebben. Kun jij aantonen dat je genoeg knowhow hebt over de wetgevingen en eigenschappen van de verschillende hypotheken? Dan kom je in aanmerking voor een execution only hypotheek. 

hypotheek

Voordelen execution only

Hét grote voordeel van execution only is natuurlijk de besparing van minimaal een paar honderd euro aan advieskosten. Als financieel expert heb jij die adviezen namelijk niet nodig. Daarnaast kun je belangrijke aspecten van de hypotheek zelf bepalen. Voorbeelden daarvan zijn de hypotheekduur en -vorm, de rentevaste periode en de aanvullende verzekeringen die je wenst af te sluiten. Je kunt dit alles bovendien uitzoeken en afsluiten wanneer je wilt; je hoeft tenslotte niet op afspraak te verschijnen op een adviseurskantoor.