Bij magazijninrichting komt veel kijken

Een magazijn wordt gebruikt voor de opslag van goederen. De magazijninrichting hangt uiteraard sterk af van wat men wil opslaan. Is het voor de groot- of detailhandel. Gaat het bijvoorbeeld om een magazijn van een houthandel of supermarkt, of wordt het gebruikt voor de opslag van vuurwerk. Hoe groot en zwaar zijn de goederen, zijn ze breekbaar, brandbaar of explosief. Hoe worden de goederen verplaatst. Hoe zijn ze verpakt en worden ze verplaatst. Hoe gaat de automatisering eruit zien.

Magazijnstellingen

Stellingen hebben een sleutelrol bij de magazijninrichting. Deze komen in diverse vormen, zoals onder meer legbord-, pallet-, draagarm- en bakkenstelling. De legbordstelling is een van de meest gebruikte, en bestaat uit verticale stijlen en horizontale platen van bijvoorbeeld metaal of hout. Je ziet ze niet alleen in magazijnen, maar ook in werkplaatsen en zelfs in de garage van een doe-het-zelver. Ze worden gebruikt voor de opslag van allerlei stukgoederen in vele maten. Zoals de naam palletstelling al aangeeft, is dit type voor de opslag van pallets met goederen. Pallets zijn praktisch en worden veel gebruikt in grote magazijnen. De draagarmstelling is ideaal voor de opslag van goederen als palen, balken en staven. Maar is niet geschikt voor andere typen goederen. De bakkenstellingen komen we met name tegen in magazijnen van onderdelenwinkels, bijvoorbeeld voor auto-onderdelen en doe-het-zelfproducten.

Inrichting

Het type en plaatsing van de stellingen, en welke aantallen, zullen afhangen van de omvang van het magazijn en de soort goederen. Bij het gebruik van palletstellingen zal men ruimte moeten vrijhouden voor een palletwagen en/of een vorklift. In het voorgaande hebben we aangegeven wat men allemaal zou moeten overwegen voor de inrichting van een magazijn. Uiteraard zijn we niet volledig daarin en moet er met veel meer aspecten rekening worden gehouden. We hebben niet meer dan 4 typen stellingen genoemd. Het is zaak om te weten welke typen er nog meer zijn en waar ze voor zijn.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You Might Also Like