26 januari 2022

De droom van een zwembad in de tuin

Water

De droom van elk kind is een zwembad in de tuin. Voor sommigen houdt die droom ook niet op bij het volwassen worden. Een eigen zwembad heeft ook ontzettend veel voordelen. Je kunt er altijd gebruik van maken wanneer je maar wilt en je hoeft er niet voor weg van huis. Op warme dagen heb je altijd verkoeling van je zwembad en een verfrissende duik kan op elk moment van de dag. Bovendien heb je je eigen huis dichtbij dus je kunt direct onder de douche springen en aan de dag beginnen.

Zwembad in de tuin

Een zwembad in de tuin en alles wat daar bij komt kijken

Met alleen een zwembad in de tuin ben je er nog niet. Een zwembad vereist ook onderhoud. Het moet schoongemaakt worden, filters moeten gereinigd worden, onderdelen moeten soms vervangen worden en ook de behandeling van het water is bij een zwembad erg belangrijk. Voordat je een zwembad koopt moet je je hier dus wel bewust van zijn. Daarnaast zijn er ook allerlei accessoires die het gebruik van het zwembad veraangenamen maar ook extra kosten met zich mee brengen. Denk bijvoorbeeld aan een overkapping. Dit zorgt er voor dat er geen troep in het zwembad terecht komt en je bespaart daarmee dus wel op de kosten van reiniging. Of zwembadverwarming. Het is een investering maar daarmee kun je wel langer gebruik maken van het zwembad. Maar ook dan moet je er ook rekening mee houden dat de energiekosten omhoog gaan.

Zwemmen

Onderhoud uitbesteden met een onderhoudscontract

Wij hebben ons zwembad gekocht bij Bodyfit. We hebben hier goed advies gekregen over welk zwembad het beste bij ons past op basis van onze wensen en budget. In onze keuze hebben we ons door dit advies laten leiden. Omdat we vooral een zwembad hebben voor het plezier, hebben we ook een onderhoudscontract afgesloten bij Bodyfit.