De hype van dit moment: een inloopdouche in jouw badkamer!

Wil je nou echt alle ruimte in jouw badkamer gebruiken om lekker te kunnen douchen? Dan is een inloopdouche zeker iets voor jou! Steeds vaker zien we dat een inloopdouche als praktische toevoeging wordt gebruikt in een badkamer. Er zijn daarom ook verschillende redenen waarom mensen besluiten om een inloopdouche in hun badkamer te nemen. In dit artikel bespreken nemen we een kijkje naar de voor- en nadelen van zo’n inloopdouche.

De voordelen

Voor veel mensen kent een inloopdouche verschillende voordelen. Ik heb te drie meest opvallende voor jou op een rijtje gezet. Ten eerste is een er geen drempel waar je overheen moet stappen. Voor ouderen en minder stabiele mensen is dit ideaal omdat het de kans op een valpartij flink verlaagd. Ten tweede is de douche makkelijk schoon te maken doordat er geen randen zijn waar vuil zich opstapelt. Ten slotte heb je alle vrijheid in jouw badkamer. Per design en grootte kan een inloopdouche makkelijk worden ingebracht.

De nadelen

Niks heeft alleen maar voordelen en een inloopdouche zeker ook niet. De vloer van je badkamer kan bijvoorbeeld gemakkelijk nat worden waardoor er een extra gevaar ontstaat. Dit gevaar kan worden opgelost door een antisliplaag in de badkamer te stoppen. Ook voelt een inloopdouche kouder aan als een cabine, doordat de warmte niet tegen gehouden kan worden en zich gemakkelijk door de hele ruimte verspreid.

Lijkt een inloopdouche jou nou wat? Neem dan een kijkje op grando.nl. Grando is dé specialist als het gaat om mooie badkamers en ze kunnen jouw helpen naar jouw droombadkamer!

You Might Also Like