E-learning, de leervorm van 2021

E-learning is een soort van interactieve leervorm online. Het is namelijk online leren op eigen tempo. Meestal gebeurt dit op een gezamenlijk platform waar allerlei e-learning opleidingen worden aangeboden. Zo kan je een online cursus volgen in je eigen tijd en op eigen ritme. Er is geen druk van een klaslokaal waar de leerstof soms veel te snel wordt gegeven. Hier bij deze opleidingsvorm heb je dat probleem niet.

Welke opleidingen kan je volgen via e-learning?

Taalopleidingen:

Veel taalopleidingen worden online gegeven omdat het toch de bedoeling is dat je jezelf leert hoe je in een andere taal moet communiceren. In een klas kan dat ook natuurlijk maar zelf online leren vergt veel meer concentratie. Door de concentratie kan je beter dingen onthouden. Ook omdat je jezelf kan focussen op de opleiding wat in een klas niet altijd mogelijk is.

Opleidingen voor nieuwe medewerkers:

In veel bedrijven worden de nieuwe medewerkers opgeleid door online modules te volgen. Zo kunnen ze zelf beter onthouden wat belangrijk is bij aanvang van hun nieuwe job.

Combinatievorm van E-learning

Blended learning

Blended learning is een combinatie van E-learning en een paar dagen doorbrengen in een klaslokaal. Deze opleidingsvorm is ideaal voor diegenen die na het volgen van de opleiding online met een aantal vragen blijven zitten. In het klaslokaal kan men deze dan navragen aan de opleider. Deze vorm van opleiding is meestal eentje waar nadien examens worden afgenomen. Daarom dat er ook een paar dagen opleiding doorgaan in een klas zodat alle vragen kunnen worden beantwoord voor het examen kan worden afgenomen.

Computer-based-training:

deze opleidingsvorm wordt meestal aangeboden als bijkomende informatie bij een opleiding. Er is bijkomend educatief materiaal die men kan raadplegen online. Hier is bijna geen interactie mogelijk.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You Might Also Like