Een passpiegel: functioneel en decoratief tegelijkertijd

Je kent ze wel, de passpiegels. Het zijn vooral hoge en smalle spiegels die oorspronkelijk dienden om jezelf te bekijken als je kleren paste. Uiteraard worden ze nu nog altijd hiervoor ingezet. Maar ze worden ook meer en meer ingezet als decoratief element. Ze hebben juist dat ietsje meer dan een rechthoekige of een ronde spiegel. Ze vallen meer op juist door hun vorm. En zeg nu zelf: wie bekijkt zichzelf niet eens graag om te zien hoe je er uit ziet, hoe je kleren zitten of hoe je haar zit. Waarom zou je dan ook niet voor een functioneel item als een passpiegel een stijlvolle spiegel kiezen?

Kies je eigen stijl

Een hoge smalle spiegel is zo leuk dat producenten ze in alle uitvoeringen maken. Zo kun je zowel klassieke als moderne, industriële als landelijke spiegels kiezen. Ga jij voor een minimalistische spiegel met een fijne lijst in zwart of wit? Of heb je liever een robuuste lijst in brons voor je industriële pand? Een barokke spiegel in oud zilver of een retro spiegel in fris groen, het kan allemaal! Pas je spiegel aan aan de kleuren, materialen en vormen die elders ook in je interieur voorkomen. Of creëer mooie contrasten en gebruik je spiegel als eyecatcher. Ook dit kan.

Zeer uitgebreide keuze

Naast de uitvoering van de lijst, heb je ook de keuze tussen een staande en een hangende spiegel. En er bestaan zeer veel verschillende afmetingen. Een zeer smalle spiegel doet je kamer hoger lijken. Eén of meerdere spiegels in een kleinere ruimte brengen meer licht in huis en laten de kamer groter lijken. In een zeer grote ruimte kun je heel creatief omgaan met je passpiegel en hem horizontaal, in de andere richting dus, hangen. Op die manier wordt een groot gedeelte van de ruimte weerspiegeld en krijg je een nog groter ruimtegevoel. Zo kun jij perfect die passpiegel aankopen die perfect in je kamer past.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You Might Also Like