9 december 2021

Fitness banken: hoe kiest u het beste model

Vandaag de dag is de manier waarop de oefeningen worden gedaan net zo belangrijk als een regelmatige lichaamsbeweging. Hardlopen zonder goede schoenen, bijvoorbeeld, is zeer schadelijk. Krachttraining zonder de juiste uitrusting, hetzelfde. Fitness banken zijn in dit verband van essentieel belang voor de gezonde uitvoering van een van de meest beoefende oefeningen bij het gewichtheffen.

Maar net zoals er een ideale schoen is voor elke hardloper, is er een bankje voor elke atleet, dat wil zeggen, meer geschikt voor het lichaam en het type oefening van elk van hen. Met een fitness bank kunt u uw oefeningen in de juiste houding doen, en kunt u alle modaliteiten van de rugligging verkennen, van hellend tot liggend. In dit artikel willen we u helpen uw bank te vinden, de bank die het best bij uw lichaam, uw ruimte en uw routine past.

Oefening Focus


Een van de meest doorslaggevende punten voor de keuze van uw model moet het zwaartepunt van uw oefening zijn. Zoekt u bijvoorbeeld alleen een rechte rugligging, kies dan uiteraard voor een rechte rug ligbank. Voor een grotere variëteit aan modaliteiten, kies voor verstelbare rug ligbanken.

Voor een grotere variëteit aan oefeningen kunt u echter het beste zoeken naar fitness banken die hybride zijn, d.w.z. dat ze zowel rugbankjes als krachttraining stations zijn, met het toestel voor de rug- en andere oefeningsmogelijkheden.

Aanpassen


Het volgende criterium dat moet worden beoordeeld is de pasvorm, die in dit geval zowel betrekking heeft op de pasvorm van de bank, zoals de hoogte en de hellingshoek ervan, als op de steun voor de stang, die verstelbaar is in die zin dat u de belasting van uw oefening kunt aanpassen.

Idealiter zou de pasvorm van fitness banken vrije hoek of op zijn minst veel hellings mogelijkheden moeten hebben. Op die manier beschikt u over een model dat beter is aangepast aan de bijzonderheden van uw lichaam en de manier waarop het op de oefeningen reageert.

Capaciteit (lading en gewicht)


Een ander zeer objectief punt is de capaciteit, d.w.z. het maximale gewicht dat door de machine wordt gedragen. Bij het bankdrukken en andere krachttraining stations bestaat het uit twee getallen: het maximumgewicht van de gebruiker en de maximaal te verdelen belasting.

De getallen staan los van elkaar, wat betekent dat de ponden die overblijven van het maximumgewicht niet kunnen worden toegewezen aan de maximum lading. Daarom moet u heel goed nadenken over de belasting van uw oefeningen, zowel de huidige belasting als de verwachte belasting voor een eventuele evolutie.

Materiaal


Let ten slotte op het materiaal van de kruk, zowel het materiaal van de stangen en de frames als van de kruk zelf. Het frame moet uiteraard stevig en duurzaam zijn. Het meest geschikt is koolstofstaal of zelfs gewapend ijzer.

Wat de bank betreft, deze moet tegelijkertijd comfort en steun bieden. Ideaal is dat het is bekleed met licht schuim en de coating van een materiaal dat bestand is tegen zweet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *