Fysieke en online bijles

Er zijn steeds meer honour colleges, selectieve programma’s en excellentietrajecten. De nieuwe norm is ook excellentie. Dit begint al op de basisschool. Zo bestaan nu ook ‘excellente basisscholen’. Op de middelbare school wordt meer zelfstandigheid verwacht van de leerling, dan op de basisschool. In de praktijk betekent dit dat leerlingen hulp inwinnen op het gebied van planning, leren en huiswerk maken. 

Heeft jouw kind regelmatig zijn huiswerk niet af? Of heb je het idee dat zij niet het beste uit zichzelf halen? Dit zijn problemen waar jij je vast zorgen om maakt. Je bent zeker niet de enige ouder. Gelukkig kun je tegenwoordig met online en fysieke bijles jouw kind beter laten presteren. 

Hoe werkt online bijles?

Stap één is simpel. Ga online op zoek naar een bijlesdocent die zowel online, als fysieke bijles aanbiedt, zoals Mr. Chadd. Zij maken gebruik van een app. Hierdoor heeft jouw kind direct toegang tot gekwalificeerde begeleiders. Kinderen kunnen vragen stellen via de app en krijgen direct antwoord. Dit kan overdag, maar ook in de avonden en in het weekend. Hierdoor wordt achterstand voorkomen, terwijl zij op zoek gaan naar een begeleider die voldoet aan alle eisen. 

Door het gebruik van een app kan een kind direct aan de slag en wordt achterstand voorkomen. Ondertussen analyseren onderwijskundigen de problemen van het kind. Hierbij wordt gekeken hoe zij het beste invulling kunnen geven aan de bijles. 

Welke vorm van bijles is passend? 

Elk kind heeft andere wensen en andere problemen. Op basis van de problemen wordt een plan gemaakt. Heeft een kind bijvoorbeeld behoefte aan hulp bij planning, dan wordt hier ook een plan voor gemaakt. Het is belangrijk dat je let of een huiswerkinstituut dit ook doet. 

Vervolgens wordt bepaald welke frequentie voldoende is voor het kind. Wanneer er sprake is van een grote achterstand, dan kan het instituut ervoor kiezen om vaak fysieke begeleiding in te plannen. Dit is maatwerk en afhankelijk de problemen die het kind ervaart. 

Een combinatie van fysieke en online bijles

De combinatie van fysieke en online huiswerkbegeleiding is zeer uniek. Maar weinig instituten bieden dit aan. Toch zitten hier grote voordelen aan. Kinderen kunnen ook buiten de fysieke begeleiding om nog steeds vragen stellen. Dit zorgt ervoor dat een kind ten alle tijden hulp in kan schakelen. Bovendien haalt een kind het meeste uit zichzelf door deze optie. Ze hoeven niet meer te wachten en kunnen altijd aan de slag. 

You Might Also Like