28 oktober 2021

Geschiedenis van Litecoin en bedenker van Litecoin

1 min read

Men is van mening dat Litecoin op 7 oktober 2011 via een open source client op GitHub is vrijgegeven door Charlie Lee, een voormalig medewerker van Google. Het was een variatie van de Bitcoin Core-client, die voornamelijk verschilt door een verminderde blok generatie tijd (2,5 minuten), een verhoogd maximum aantal munten, een ander hashing algoritme en een licht gewijzigde GUI.

Hoewel het in oktober 2011 is gebouwd, komt de financiële geschiedenis van Litecoin uit op november 2013. Het Litecoin-ontwikkelingssteam heeft de eerste versie van 0.8.5.1 toen uitgebracht en de totale waarde van Litecoin heeft sindsdien een massale groei ondergaan, waaronder een 100% sprong voorwaarts in 24 uur.

Begin december 2013 zagen we een nieuwe versie van Litecoin. Deze nieuwe verbeterde versie bood 20x verlaging van de transactiekosten samen met andere beveiligingsverbetering en prestatieverbeteringen in het netwerk.

Aanbieder Bitvavo

Bitvavo is 1 van de jongste exchanges van Nederland en is gevestigd in Amsterdam. Cryptocurrency’s kunnen makkelijk betaald worden met iDeal! Naast dat kan je nog veel verhandelen in onder andere ETH, DASH, en veel meer! .

Zoals je ziet heeft Bitvavo een enorm breed aanbod op verschillende cryptovaluta’s die je vervolgens kan traden tegen eerlijke koersprijzen! Daarnaast hebben ze ook de beschikking over een eigen online cryptocurrency wallet.