26 januari 2022

Gratis tools voor SEO

SEO tools

Hoger scoren in Google. Een snelle laadtijd van je website. Onderscheiding van de concurrent. Het zijn allemaal factoren die bij SEO komen kijken, wanneer je dit wilt inzetten voor jouw bedrijf. Echter lijkt het algoritme van Google steeds ingewikkelder en onbegrijpelijker te worden. Om dit beter te begrijpen, zullen we toch echt gebruik moeten maken van bepaalde tools die ons laten zien wat de oorzaak-gevolg relatie is van onze SEO activiteiten. Zoals je misschien weet, kunnen we SEO in drie aspecten verdelen: techniek, content en autoriteit. We nemen je graag mee in de wereld van een aantal gratis tools voor SEO!

Techniek

De technische onderdelen van SEO zijn bijvoorbeeld de structuur van je website (URL, H1, H2, Page Title, Meta Description, etc.). De techniek achter je website kun je onder andere analyseren met onderstaande gratis tools:

 1. Google PageSpeed Insights
  Met deze tool meet je de paginasnelheid van jouw website en worden er aanbevelingen gedaan om dit te optimaliseren;
 2. Google Search Console
  Hierin worden de prestaties van de opgegeven pagina getoond;
 3. SemRush
  Met de gratis versie van SemRush krijg je de basis van een technische analyse te zien.

Content

Content is een iets groter gedeelte dan de techniek en vaak wordt dit dan ook uitbesteed aan een SEO bureau. Bij het maken van content kun je de volgende gratis tools gebruiken:

 1. Ubersuggest
  Dit is een gratis zoekwoorden analyse tool;
 2. Yoast SEO
  De meeste websites worden in WordPress gebouwd, waarbij je gratis Yoast SEO kunt downloaden. Deze analyseert de gemaakte content en geeft aanbevelingen.

Autoriteit

Autoriteit is een stuk ingewikkelder. Autoriteit bouw je op door het genereren van backlinks, waarbij een juiste strategie komt kijken. Een internetmarketing bureau heeft hier dagelijks mee te maken, hier kun je dus sowieso gratis advies aan vragen! Echter de gratis tools voor autoriteit zijn als volgt:

 1. HARO
  Dit is een Engelse linkbuilding tool, waarmee je op zoek kan gaan naar journalisten die geïnteresseerd zijn in jouw content inclusief link. 
 2. Websiteseochecker.nl
  Op deze website check je gratis de domein autoriteit en pagina autoriteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *