9 december 2021

4 punten waar het perfecte huis aan moet voldoen

Er is tegenwoordig een ontzettend interessante situatie in de woningmarkt ontstaan. Mensen willen graag een huis kopen, en omdat de vraagprijzen voor een appartement in de stad al gauw rond de miljoen euro kost worden de eisen die huizenjagers stellen aan hun nieuwe onderkomen steeds geringer. Maar, dat de prijzen zo hoog liggen hoeft niet te betekenen dat je uit het oog verliest wat echt belangrijk voor een mens is, toch? Juist. Om dit beeld even wat bij te scherpen is er dit blog voor 5 punten die een geweldig huis écht moet hebben. Lees snel verder.

Punt 1: het huis moet een mooie tuin hebben

Tegenwoordig wordt er nog maar weinig gesproken over een tuin. Mensen nemen al gauw genoegen met een klein balkonnetje of een dakterras. Maar hoe fijn is het nou als je met vrienden en vriendinnen op een warme zomeravond tot ’s avonds laat kunt genieten van het weer en elkaar, met een mooie fles wijn erbij? Daar gaat niets boven. Ook is het hebben van een tuin een beetje therapie, mits je deze goed kunt verzorgen.

Punt 2: heeft het huis een mooie tuin? Let dan op of er ook een schuifpui is

Het laatste wat je wil is dat er een (groot) deel van de tuin verloren gaat omdat je een draaideur hebt naar de tuin. Dat is zonde van de ruimte, plus een schuifpui staat veel strakker. Behalve de ruimtebesparing heeft een schuifpui nog veel andere voordelen. Zo is het onderhoud van een (kunststof) schuifpui stukken minder dan je hebt met een houten deur. Deze moet namelijk eens in de zo veel jaar opnieuw in de lak worden gezet, terwijl je met een (kunststoffen) schuifpui er even een doekje overheen haalt en zo klaar bent!

Punt 3: de zolder moet een dakkapel hebben

Net zoals bij de schuifpui, zorgt een dakkapel voor veel meer ruimte die je kunt benutten. Als het huis wat je bezoekt geen dakkapel heeft, is dat natuurlijk ook geen probleem. Je kunt natuurlijk ook altijd een dakkapel plaatsen bij de verbouwing. Als je besluit te gaan verbouwen uiteraard.

Behalve een grotere ruimte op zolder zorgt een dakkapel daarnaast ook nog eens voor meer lichtinval. Op deze manier kan jij van jouw zolder een mooi atelier of werkplaats maken.

Punt 4: een eigen oprit

Misschien gaat dit je niet lukken in de stad, maar het hebben van een oprit waar jij jouw auto of andere vervoersmiddelen op kunt plaatsen is wel echt een must. Dit omdat het voertuig dan op jouw eigen grond staat en minder kans loopt op schade door andere voertuigen of personen.