26 januari 2022

Juridische hulp van een letselschadeadvocaat bij arbeidsongeval

logo

Elk jaar vinden er meer dan 200.00 arbeidsongevallen plaats met letselschade als gevolg. Bij blijvend letsel na een arbeidsongeval ondervindt het slachtoffer naast materiële schade ook immateriële schade. Hierbij is het verstandig om een letselschadeadvocaat arbeidsongeval in te schakelen zodat je op juridisch vlak zo goed mogelijk wordt bijgestaan en als slachtoffer zijnde geen rechten laat liggen. 

Wat is nou eigenlijk een arbeidsongeval? 

Wat wordt er nog exact verstaan onder een arbeidsongeval? En welke stappen moet het slachtoffer in geval van een ongeval waarbij letselschade het gevolg is doorlopen? Een arbeidsongeval is een ongeval die op het werk of tijdens de werktijd plaatsvindt en kan leiden tot letselschade. Een voorbeeld van een arbeidsongeval is een bouwvakker dat van een steiger valt of iemand die een burn-out krijgt door de slechte arbeidsomstandigheden waarin deze persoon dient te werken. Ook is het mogelijk dat een koerier een auto-ongeluk krijgt waarbij letselschade het gevolg is. Als letselschade het gevolg is van dit ongeval is het verstandig om als slachtoffer een letselschadeadvocaat arbeidsongeval in te schakelen die jouw op juridisch vlak op de juiste manier bij kan staan. Zo kun je schadevergoeding of eventueel smartengeld krijgen voor de kosten die het slachtoffer gemaakt heeft. 

De criteria van de advocaten van Hijink Advocaten  

De advocaten van Hijink Advocaten hebben een LSA keurmerk. Dit keurmerk wil zeggen dat de advocaten van dit advocatenkantoor minimaal 500 uur per jaar bezig zijn met letselschadezaken en ieder jaar worden bijgeschoold. ook zijn deze advocaten aangemeld in het Letsel Register.