26 januari 2022

Maak je tuin voorjaar-proof!

Als je op dit moment naar buiten kijkt lijkt het misschien nog wel allerminst op het voorjaar, maar voor je het weet staat de lente weer voor de deur. Als de lente dan eenmaal aanbreekt, hopen we natuurlijk massaal dat ook het zonnetje zich snel laat zien, zodat we lekker de tuin in kunnen. Maar hoe staat het ervoor met jouw tuin? Is je tuin al klaar voor het voorjaar? Zo niet, niet getreurd, want in dit artikel vertel ik je hoe je je tuin klaarmaakt voor het mooie weer!

Optimaal genieten

Als het mooie weer eenmaal aanbreekt, houden wij Nederlanders ervan om lekker in de tuin te zitten en van de zon te genieten. Voor veel mensen is de tuin dan ook het favoriete plekje! Het is dan ook jammer dat we er verhoudingsgewijs zo weinig gebruik van kunnen maken. Hoe zorg je er nou voor dat je optimaal van je tuin kunt genieten? Allereerst zijn de juiste tuinmeubelen natuurlijk van belang! Wat ‘juist’ is, is natuurlijk voor iedereen anders. Als je ervan houdt om lekker in de zon te liggen, is een stel lekkere loungestoelen natuurlijk ideaal. Droom even helemaal weg en geniet van de warme zonnestralen op je huid terwijl je lekker bijkleurt. Zit je liever gezellig met de familie aan tafel? Dan kun je bijvoorbeeld gaan voor een picknicktafel of een mooie tuinset! Een uitgebreid aanbod aan tuinmeubelen vind je onder andere op www.fonteyn.nl.

De juiste sfeer creëren

Als je van je tuin een lekker plekje wil maken, is het belangrijk om de juiste sfeer te creëren. Dit kun je op verschillende manieren doen. Zo kun je op zoek gaan naar leuke tuinaccessoires, zoals een bijzettafeltje of mooie potten om planten of bloemen in te zetten. Er zijn verschillende planten die al vroeg in het voorjaar beginnen met bloeien, zoals de Rhododendron, Magnolia of Lavendel.

Wil je meer weten over hoe je je tuin optimaal kunt voorbereiden op het voorjaar of ben je bijvoorbeeld op zoek naar nieuwe, trendy tuinmeubelen? Neem dan eens een kijkje in de showroom van Fonteyn.