28 oktober 2021

Plezier in je leven: spelend ontspannen

2 min read

Durf jij te genieten van het leven, of is dat iets wat je regelmatig vergeet? Meestal kom je er pas achter dat je vergeet te genieten wanneer de balans al helemaal zoek is. Want plezier in je leven, dat heb je nodig om je fit, energiek en ontspannen te voelen. Makkelijker gezegd dan gedaan!

Even een check-momentje inlassen

Hoe voel jij je op dit ogenblik? Stel jezelf eens deze vragen:

  • – Is er iets waar jij je zorgen over maakt?
  • – Ben je gestrest of ontspannen?
  • – Voel jij je eenzaam?
  • – Ben je gelukkig?
  • – Heb je het gevoel dat je de dingen onder controle hebt?
  • – Wanneer heb je er voor het laatst over nagedacht hoe jij je voelt?

Door regelmatig op deze manier over je emoties na te denken, zet je al een flinke stap in de richting van meer plezier in je leven. Bewustzijn is namelijk een belangrijk middel om daar de regie over te pakken!

Therapie of spelen?

Spelen (oftewel, gewoon even doen waar je blij van wordt) maakt vitaal, brengt plezier in het leven en geeft energie, voor zowel kinderen als volwassenen. Daarmee is het een goed medicijn tegen bijvoorbeeld stress, somberheid, angsten.

Soms is ontspannen alleen niet genoeg, als je teveel uit balans bent. Dan kun je dit prima ondersteunen met natuurlijke middelen uit bijvoorbeeld de Homeopathie, Kruidengeneeskunde, Aromatherapie of Bach remedies.

“Je komt meer over iemand te weten door een uur met hem te spelen, dan door een jaar met hem te praten”. (Plato, filosoof).   

Weet je nog hoe je was als kind?

Denk er eens over na hoe het voelde om plezier te maken en te spelen als kind. Zorgeloos op de schommel of tikkertje of verstoppertje spelen.

Het komt maar al te vaak voor dat we er door de ouder in ons door worden weerhouden om plezier te maken, omdat “dit niet hoort” voor een volwassene. Terwijl het zo bevrijdend kan zijn! Neem dus juist eens de tijd om te spelen en plezier te hebben. Doe de rare dingen die je deed toen je jong was, zoals op een hoop herfstbladeren springen en elkaar besproeien met de tuinslang. Kijk hoe kinderen spelen, misschien ga je hierdoor spelletjes van vroeger herinneren.