9 december 2021

3 verschillende redenen waarom jij radiatorfolie zou moeten kopen!

Het is algemeen bekend dat verouderde huizen niet altijd even goed hun warmte vasthouden. Dit kan verschillende gevolgen hebben. Nu is het misschien een rigoureuze oplossing om gelijk jouw hele woning te laten isoleren, want je kunt het ook een stuk slimmer aanpakken. Ben jij benieuwd hoe? Lees dan snel verder!

Radiatorfolie om de warmte binnen te houden

Misschien weet je het wel, maar misschien ook niet: als je een huis hebt wat niet goed geïsoleerd is, kan jouw centrale verwarming veel warmte verloren laten gaan. Dit heeft te maken met onder andere de muurisolatie van jouw huis. De verwarming verwarmt namelijk objecten die ervan in de buurt staan. Hetzelfde geld dus ook met de muur.

Wanneer een radiator dicht in de buurt van een slecht geïsoleerde muur staat, kan de radiator veel warmte overdragen op die muur, die het op zijn beurt vervolgens laat vervliegen. Dat is enorme zonde! Radiatorfolie kan een perfecte uitkomst bieden.

Het is beter voor het milieu

Een andere reden is dat radiatorfolie ook (indirect) bijdraagt aan een beter en minder belast milieu. Denk er maar eens over na: met slechte muurisolatie ben je dag in, dag uit aan het stoken om jouw woning een beetje op temperatuur te houden.

Wanneer je radiatorfolie zou gebruiken, is dat niet meer nodig! Je stookt een stuk minder en neemt daarbij dus de lasten van het milieu weg, maar het is ook nog eens voordelig voor de portemonnee.

Radiatorfolie is ook goed voor jouw portemonnee

Op het moment dat je de TONZON radiatorfolie aanbrengt op jouw radiatoren zal je al snel merken dat je minder hard hoeft te stoken om het huis warm te houden. De warmte wordt immers goed binnen gehouden, waardoor de muur achter de radiator niet meer opwarmt en er minder warmte verloren gaat aan de achterliggende muur.

Omdat de warmte beter wordt verspreid door de gehele ruimte, zal je al snel merken dat je de verwarming minder hoog hoeft te zetten op de koudere dagen. Welgeteld staat de thermostaat bij ons Nederlanders gemiddeld zo’n 270 dagen per jaar te loeien. Als je dit verder terugrekent naar de hoge kosten die je hiervoor moet neerleggen dan kan het aanbrengen van radiatorfolie een groot verschil maken.

Je brengt de radiatorfolie gemakkelijk en snel aan op de achterkant van jouw radiator. Je kunt eerst ook even testen of het werkt, door een stukje af te plakken en daarna na een tijdje met jouw hand op de muur achter de radiator voelen of deze warm is. Je zult versteld staan van het resultaat!