9 december 2021

Twee tips om jezelf te beschermen tegen deze hittegolf

Het liefste lig je met dit soort dagen langs het zwembad in een ver land, of lekker aan het strand waar je zo nu en dan een verfrissende duik kunt nemen. Helaas is dit voor werkend Nederland niet altijd mogelijk. Zeker nu we allemaal meer thuis werken vanwege COVID-19 is het met dit weer wat minder goed uit te houden. Thuis heb je nou eenmaal minder goede mogelijkheden tot verkoeling dan op kantoor. Wil jij graag de hele dag door verkoeling kunnen opzoeken in huis? Lees dan dit blog voor een paar goede tips!

Tip 1: hou jezelf en jouw omgeving koel

Er zijn verschillende manieren waarop jij ervoor kunt zorgen dat je niet weg smelt tijdens het thuisverblijven deze zomer. Eén hiervan is ervoor zorgen dat je genoeg schaduw hebt om jezelf terug te trekken. Het is jou vast wel eens opgevallen dat het in de schaduw een stuk koeler kan zijn dan in de zon. Vroeger was het nog zo dat je een bepaalde kant in het huis had die altijd een stuk koeler bleef, ondanks de temperaturen buiten. Tegenwoordig wordt deze luxe een stuk minder in acht genomen en zijn wij mensen genoodzaakt om andere middelen in huis te nemen.

Lees: binnen zonwering. Je kunt jezelf gaan uitsloven door iedere keer de ventilator weer op een andere plek te gaan zetten en met jou mee te verhuizen, maar je kunt het jezelf ook voor eens en voor altijd makkelijk maken door zonwering te installeren. Zonwering kopen hoeft helemaal niet duur of moeilijk te zijn! Je installeert het makkelijk en snel aan de binnenkant van jouw ramen en op deze manier geniet je al snel van verkoeling, waar je jezelf ook op dat moment bevindt.

Tip 2: drink genoeg water

Ondanks dat het bijna niet voorkomt, kan het zo zijn dat je na het installeren van zonwering het nog steeds warm hebt. Om in dit stadium toch nog te zorgen dat jij niet oververhit raakt kan je eens nagaan voor jezelf of je wel genoeg drinkt.

Je zweet natuurlijk stukken meer dan dat je op frissere dagen doet. Hierdoor verlies je meer vocht. Als dit niet wordt bijgevuld zal je merken dat je het niet alleen warmer krijgt, maar er ook nog andere kwaaltjes komen kijken. Denk bijvoorbeeld eens aan hoofdpijn, verminderd concentratievermogen en andere problemen. En dit alleen door te weinig te drinken! Het is best makkelijk om te voorkomen, dus doe het gewoon. Bovendien kan je jezelf ook eens verwennen op een half bevroren flesje water, en dat zorgt ook voor die heerlijke verkoeling waar jij zo hard naar op zoek bent.